Point i Ikast

Holstebro vinder et overraskende point i Ikast.

På et gammelt halgulv i Ikast skulle Holstebro Håndbold prøve at følge op på sejren i sidste uges kamp mod Skanderborg. Selvtilliden var i top og de kom godt fra land. De begyndte med bolden og fik lov til at spille sig til en pæn chance. Den blev dog misbrugt. På hjemmeholdets første angreb tog Ditte Vind bolden, men der blev dømt straffe til Herning-Ikast – og så var hjemmeholdet foran. Holstebro fik så en straffe i den anden ende, som gjorde det til 1-1. Lidt heldigt for Holstebro, da Sabine Englert havde hånden på.

Efter ti minutters spil var stillingen 4-4. Holstebro stod godt i forsvaret, men Herning-Ikast var gode til at lave mål efter hurtige opløb, når Holstebro brændte et skud. Efter de ti minutter skruede hjemmeholdet tempoet op i angrebet og Holstebro kom til at halte bagefter. Holstebro havde heller ikke dommerne med sig i denne periode. Pether Krautmeyer tog en time-out midtvejs i halvlegen, da Herning-Ikast også begyndte at tage hårdere fat i forsvaret. Efter 18 minutters spil var hjemmeholdet kommet på 15-10. I resten af halvlegen kæmpede Holstebro med at få scoret mod Sabine Englert i Herning-Ikast målet. Fra fløjene blev det forsøgt at lobbe bolden i mål, men det er svært mod en så rutineret målmand, som netop Englert.

Holstebro var ved at komme op igen, men så skruede hjemmeholdet lige lidt op for gassen igen. Og de to hold kunne gå til pause med 15-10 på måltavlen.

Anden halvleg begyndte med masse af tempo. Ditte Vind tog to skud på mål, som begge resulterede i scoringer i den anden ende. Og så var stillingen 15-12, men lige så hurtigt kom Herning-Ikast på 17-12.

Men et eller andet effektivt var det blev sagt i Holstebro omklædningsrummet. Lærke Christensen tog ansvar i angrebet og Ditte Vind tog fra i målet. Og midtvejs i halvlegen måtte hjemmeholdet tage en time-out. Da var stillingen 19-16.

De næste minutter kom Holstebro stille og roligt tættere på og med et minut tilbage af kampen reducerede Josefine Dragenberg fra stregen til 23-22.

Hjemmeholdet tog sin sidste time-out og man kunne pludselig høre hjemmepublikummet. Herning-Ikast brændte sit forsøg efter et langt angreb. Og Pether Krautmeyer kastede sig over time-out knappen - med 14 sekunder tilbage af kampen. Da kampen blev sat i gang igen, fik Holstebro sat spillet ”roligt” op til en chance og det blev Jenny Carlson, som skulle afslutte. Og det blev med et drøn af et skud under overliggeren. 23-23 mod Herning-Ikast må siges at være en overraskelse, men retfærdigt resultat efter anden halvlegs forløb.