Holstebro Håndbold tager point fra NFH

Et point til Holstebro Håndbold i den udsatte kamp mod NFH
Hjemmeholdet startede med bolden og fik kampens første mål.
På det næste angreb fik Nykøbing tildelt et straffekast, som de brændte på Ditte Vind, der også tog de næste chancer fra Nykøbing Falster Håndbold. Lidt uskarpt angrebsspil i begge ender, men NFH kom på 1-1 efter fire minutters spil. På det efterfølgende angreb var det så hjemmeholdet, der fik et straffe, som Jenny Karlsson kunne score på. Ditte Vind fik en virkelig god start i målet og hun tog også de næste to skud fra Nykøbing. Holstebro stod godt i forsvaret og der skulle gå næsten syv minutter mere inden NFH kom på tavlen igen. Desværre var hjemmeholdet heller ikke skarpe i offensiven. Efter ti minutter var stillingen blot 4-2. De næste to minutter vandt NFH og pludselig stod der 5-5. Og her var det især, Dione Housheer, som gjorde ondt.

Midtvejs i halvlegen blev det til 8-8 til hjemmeholdet ved Isabella Fazekas, og samtidig så det ud til, at hun fik et slag i hovedet. Dette reagerede dommerne dog ikke på. Og først efter 18 minutter kom kampens første udvisning til Julie Holm, Holstebro Håndbold. Ikke mange sekunder senere måtte Andrea West følge med ud på bænken. Julies udvisning var god nok, da hun stoppede en kontramulighed ulovligt. Men det skub, som Andrea blev vist ud for, var tyndt! Da begge hold var fuldtallige igen var udeholdet foran med to mål, 11-9.

Der var stadig fornuftigt forsvarsspil, men i den anden ende manglede der både skarphed og held. De to hold kunne gå til pausen med 14-16 efter en uskøn affære. De to sidste scoringer i første halvleg var dog til Holstebro på kontraangreb – det sidste mål sat ind med bare tre sekunder tilbage.

Dommerne var hurtige med fløjten (det fratog nogle oplagte muligheder til HH), hvilket Pether Krautmeyer ind i mellem reagerede på. Men efter to minutter inde i anden halvleg fik Holstebro deres mål nummer 15. Og da NFH ikke havde scoret på deres første angreb var der mulighed for en reducering. Det blev dog for febrilsk! Reduceringen kom dog – først efter et meget smukt udført angreb, som blev afsluttet af Emilie Bastrup fra fløjen og endnu et straffemål af Jenny Karlsson. Der var nu kommet meget mere aggressivitet hos hjemmeholdet. Med ti minutter spillet af halvlegen kom Holstebro foran 20-19 efter et kontramål af Andrea West.

En udvisning til hjemmeholdet blev dog dyr og NFH scorede tre mål. Efter brændte forsøg fra Holstebro og hurtige skud fra den tidligere Holstebroer, Kristina Kristiansen, på tomt mål. Ved stillingen 20-23 var Pether Krautmeyer nødt til at tage en time-out for lige at få ro på spillet igen. I denne fase var Holstebro også uheldig med flere skud på stolpen. Men Ditte Vind fik lov til at komme på banen igen efter endt udvisning og hun tog med både arme og ben.

Efter tyve minutter spillet var stillingen 21-23, da Holstebro fik endnu en udvisning. Denne udvisning fik for alvor tændt op under hjemmepublikummet. Der blev buhet og skreget af både NFH og ”dommerne”, og det blev vendt til klapsalver i den anden ende, da hjemmeholdet fik bolden igen. Ret hurtigt i dette angreb fik NFH en udvisning – lidt som en kompensation for det, der var dømt i den anden ende.

Og så tog Lærke Noelsø, NFH, en dobbeltdribling på vej op ad banen, så målet hun scorede ikke kunne tælle. Samtidig fik hun en udvisning for at smide bolden væk og dermed fratog hjemmeholdet muligheden for et hurtigt skifte.

25:50 stod der på haluret da Ditte Vind ad to omgange reddede hjemmeholdet på store chancer til NFH. Og med blot tre minutter tilbage af kampen kom reduceringen til 25-25. Og der var godt gang i publikum.

Pia Gundersen bragte hjemmeholdet foran med 26-25 med halvandet minut igen. Med et minut tilbage af kampen tog Jakob Larsen en time-out for NFH. Og ikke mange sekunder senere fik Dione Housheer sendt bolden i nettet til 26-26. Det gav hjemmeholdet bolden. De spillede lidt tid af, før Pether Krautmeyer tog en time-out. Desværre blev der brændt og NFH fik en sidste mulighed. Denne mulighed reddede Ditte Vind med fire sekunder tilbage. Og hun blev fortjent kåret til kampens spiller. Ditte Vind var endda lige ved at komme på måltavlen, da hun kastede bolden mod mål i andensidste sekund. NFHmålvogteren var løbet op ad banen, men haluret lød inden bolden hoppede i mål.

Helt sikkert en kamp som Holstebro pigerne kan være bekendt – især set efter anden halvleg.

Det endte altså med et point til hvert hold i den udsatte kamp.